Илон Мъск пусна снимка, с която направи сравнение между канадския премиер

...
Илон Мъск пусна снимка, с която направи сравнение между канадския премиер
Коментари Харесай

Мъск сравни Трюдо с Хитлер

Илон Мъск пусна фотография, с която направи сравнение сред канадския министър председател Джъстин Трюдо и Адолф Хитлер в Twitter, само че след това размишления и изтри публикацията. Бдителни потребители в обществената мрежа обаче започнаха да популяризират туита, преди Мъск да го отстрани и предизвикаха реакции, в това число измежду организации, свързани с еврейската общественост.

Предприемачът и милиардер пусна шеговито изображение, така наречен мийм, с кадър на диктатора, съпроводен от надпис: „ Спрете да ме сравнявате с Джъстин Трюдо. Аз имах бюджет. “ Постът остана в профила му за няколко часа и беше в отговор на туит на различен човек, разгласил в уеб страницата Coindesk текст, обвързван с решението на Трюдо за спомагателни ограничавания във финансовите услуги за стачкуващите в предвождания от водачи на камиони митинг в Канада.

На коментара на Мъск дадоха отговор от Държавния музей „ Аушвиц-Биркенау “, откъдето споделиха, че потреблението на облика на Хитлер е „ тъжно и тревожно “. „ Това подценява паметта на всички жертви и наранява доста хора “, написа в изказване от през вчерашния ден.

 

Using the image of Adolf Hitler & therefore exploiting the tragedy of all people who suffered, were humiliated, tortured & murdered by the totalitarian regime of Nazi Germany created by him is sad & disturbing. It disrespects the memory of all victims & hurts many people.
— Auschwitz Memorial (@AuschwitzMuseum)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР